Известие

Collapse
No announcement yet.

при натискане на спирачка над 80км/ч тресе

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• при натискане на спирачка над 80км/ч тресе

алфа 145 когато карам в града не ми беше направило впечатление да има вибрации на волана и на педала но при по висока скорост ,се усеща! Гледах предните спирачни дискове не ми се виждат криви,а по скоро изглеждат чисто нови още нямат ръжда.Може би са сменени, защото и накладките са чисто нови.Купих красавицата преди 1 месец, от автокъща така, че не съм установил все още всички скрити дефекти ,ако има такива.Не ми се вярва да е нещо друго освен дисковете!Как да разбера дали са криви без да я карам на сервиз?

може и да е от баланс на гумите
    поне на мен така ми се е случвало
    155 2.0 traktor

Comment

гумите са балансирани, защото смених лятите джанти с железни със зимни гуми.Значи като натисна педала на спирачката колата спира неравномерно, все едно променяш усилието на спирачния педал. Колата е без ABS

Comment

според мене са криви дисковете и ако пробваш да ги загрееш малко с 2-3 спирания от 100 км , ако се усили , значи бегом в магазина за нови или разни там престъртвания ...както си решиш

Comment

с дисковете шега не трябва ако са те направо нови
          155 2.0 traktor

Comment

Първоначално публикувано от Boxer
            с дисковете шега не трябва ако са те направо нови
            това е мойто мнение, но човека си решава все пак ...

Comment

Аз пък като натискам спирачка напоследък и ми е много дълъг спирачния път...?
              www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
                Аз пък като натискам спирачка напоследък и ми е много дълъг спирачния път...?
                имах си хас, то от 150км/ч на всеки спирачния път му е дълъг
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

ако дисковете са сменяни с нови наистина си личи
                  все пак има вероятност ми смяната им някой да не си е свършил рамотата и да не е почитена добре повърхността на която лягат
                  ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

действително са нови, и аз си мислех че може да не са легнали правилно затова ще ги сваля и ще ги прегледам основно.

Comment

Ако не са ти нови гумите провери и тях. На мен ми се е случвало на едната гума да е издут протектора т.е. ходилото и ефекта е същия. Като я вдигнеш на крик врътни гумата да видиш дали не бие на протектора. Друга вероятност, макар и малка е и спирачния апарат-разбити втулки на челюстта.
                      Успех!

Честита Коледа на всички!!!

Comment

e това си е алфа проблем ,мойте сега са при стругар а са на 2000км. след смяна и са оргинални

Comment

след минимално престъргване заспа направо и стругара ми взе само 10 лв. по 5лв. на диск

Comment

А бе не знам как карате, ама аз съм с идеални дискове и нови накладки и понякога направо се кръстя след като спра.... ...еб... Ку(Р)Ве-то, еб... спирачките!
                            www.facebook.com/workshox

Comment

Кво не те кефи ?
                              Спира кат змей. Таман виждаш вече белия тунел и гледаш колата спряла
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X